A Kontex Kft. több mint 25 éves múltra visszatekintő vállalkozás, amely mára Magyarország egyik legjelentősebb, egyedi tervezésű tehergépjármű felépítmény és pótkocsi, valamint mobilház gyártó üzeme. Egyedi tervezésű és építésű járműveink a jelenleg ismert, valamennyi opciós felszereltséggel rendelhetők, így légrugós futóműfelfüggesztéssel, szintszabályozással, az elektronikusan szabályozott fékrendszerrel (EBS), a központi adatrögzítővel, tűzi horganyzott kivitelben. Az általunk gyártott jármű felépítmények és pótkocsik tervezésénél és gyártásánál az egyre magasabb szintű fuvarozói és fuvaroztatói igényeket, elvárásokat is figyelembe vesszük, felső határ nincs, elméletileg akár egy 10 tengelyes harckocsi szállító pótkocsi legyártására is sor kerülhet, a több mint 2.600 m2 alapterületű Ajkai Ipari Parkban lévő üzemcsarnokunkban. Társaságunk, ma már közel 70 munkatársat foglalkoztató, kis-középvállalat. Közép-Európa minden pontjáról érkező megrendeléseknek köszönhetően, tizenöt hektáros üzemterületünket, évente több száz új, haszonjármű felépítményünk és pótkocsi hagyja el.
Társaságunk munkatársai arra a legbüszkébbek, hogy a dinamikus növekedés mellett is sikerült megőriznünk régi értékeinket. Gyártástechnológiánkat folyamatos újítások, előremutató műszaki megoldások jellemzik, ami garanciát jelent a magas minőségű termékek készítésére. Mindezek tökéletesítésén, magasan képzett mérnöki gárda dolgozik, szem előtt tartva korunk aktuális technikai és esztétikai követelményeit, illetve megrendelőink egyedi igényeit. Telephelyünkön, a megnövekedett gyártási kapacitás minden tárgyi és technikai feltétele adott.

 

Cégünk MSZ EN ISO 9001:2015 minősítéssel rendelkezik.

A gazdasági válság által létrejött kapacitás felesleget kihasználva, 2008-ban kezdtük meg mobilház családunk kialakítását. Ez idő alatt kerültek kifejlesztésre a legkülönbözőbb felhasználási igényt kielégítő termékek, többek között a kemping célú felhasználás, összkomfortos mobil lakás, mobil iroda, orvosi rendelő, sport létesítmények mellé telepített mobil öltöző – wc – zuhanyzó. Ezen termékeink alkalmasak a fenti felhasználáson túl, halásztanya, vadásztanya, mobil oktatóterem, vendégház céljára is. Mobilházaink akadály mentesített kivitelben is építhetők, valamint napelem borítású tetőzettel is szerelhetők, így a mobilházaink, akár önellátó energiaforrással is rendelkezhetnek.
Ez idáig különböző változatokban, Magyarországon kívül, Hollandiába, Horvátországba, Svájcba, Németországba, Ausztriába és Romániába is szállítottunk.

 

A Kontex Kft a belga Van Hool gyártól közvetlenül megkapta a kizárólagos értékesítési jogot a félpótkocsi és tartály értékesítésre három országban:

 

Van Hool